Gezellig en ontspannen tafelen bij Bistro ZUTT

De Groenmarkt is sinds kort een lekker eetadresje rijker. Vier weken geleden openden de deuren van Bistro Zutt, uitgebaat door Willem, voormalig kok van restaurant Aen de Kerck, en zijn partner Evelien.

“Al verschillende jaren droomden we ervan om zelf iets te beginnen, maar het kwam er nooit van. Ik werkte in restaurant Aen de Kerck en op een bepaald moment hebben we beslist om te stoppen met het restaurant. Toen hebben we gezegd: nu gaan we het doen! Op 5 januari draaiden we de laatste service en twee dagen later zijn we er hier meteen ingevlogen”, vertelt Willem.

“We hebben onze intrek genomen in het pand van de vroegere Casbar. We komen met een nieuw concept en een nieuwe naam. Bistro ZUTT komt van ‘zet u en tast toe’, hiermee verwijzen we naar het losse, het vlotte, je hoeft niet helemaal opgekleed te zijn om naar hier te komen. We willen dat de mensen die uit de winkelstraat komen na het shoppen meteen kunnen binnenkomen en lekker kunnen tafelen”, aldus Evelien. “We liggen ook pal in het centrum en dat heeft zijn charmes. Bovendien is er het voordeel dat de toevallige voorbijganger hier ook passeert”, voegt Willem toe.

“Ondertussen zijn we nu bijna vier weken open en dat is natuurlijk altijd even aanpassen. We zijn al 15 jaar een koppel maar hebben nooit echt samengewerkt. We moeten dus nog goed op mekaar inspelen!”, lacht Willem. “De keuken ligt helemaal vanachter en de bar helemaal vanvoor, dat komt dus al goed!”, voegt Evelien toe.

“Onze keuken is een beetje een mix van vanalles. Het gaat van Noord tot Zuid. Ik vind de Scandinavische keuken heel leuk en tegelijk is ook de Zuiderse top. Er komen ook enkele Belgische tinten terug in onze gerechten. We proberen er vooral iets leuk en lekker van te maken met verse producten. Onze gerechten zullen ook regelmatig gaan veranderen. Binnenkort zullen we bijvoorbeeld werken met asperges.”

“’s Middags kan je bij ons komen genieten van een lekkere en vlotte lunch aan 32 EUR. Op een uurtje ben je hier binnen en buiten en krijg je een voorgerecht, hoofdgerecht en koffie of thee. ’s Avonds halen we het gastronomische naar boven en brengen we een 4- of 5-gangenmenu. Je kan uiteraard ook à la carte eten. Hier vind je klassiekers, met een knipoog naar Aen de Kerck, zoals tarbot op de graat en kingcrab. 

Bistro Zutt is van geopend van dinsdag tot vrijdag van 11u30-13u30 en van 18u30 tot 21u en op zaterdag van 18u tot 21u30. Zondag en maandag gesloten.